Het Poortershoes een huis met karakter

pixel

Professioneel onderhoud van bouwwerken

Professioneel onderhoud van bouwwerken

Behoud schildert het Poortershoes 140 jaar terug in de tijd

Een pand met historie verdient de juiste kleur

Hoe draai je de geschiedenis van een historisch pand 140 jaar terug? Welnu, vraag eerst de dames Veldman & Veltman om een nauwkeurig kleurhistorisch onderzoek te doen. Zet daarna de mannen van Behoud aan het werk om het pand exact in die historische kleuren te schilderen. Al na acht weken heb je dan – letterlijk en figuurlijk – een schitterend eindresultaat. De kozijnen van het Poortershoes glimmen in het zonlicht en ook de gevel straalt weer in de originele kleuren van 1881. En de mensen van de Stichting Poortershoes? Die zijn helemaal in hun nopjes.

BEHOUD_Poortershoes-werk-76
BEHOUD_Poortershoes-werk-87
BEHOUD_Poortershoes-werk-114

De
Bouw
Werk
Hoeders

“In dit traject van werken en leren staan wij natuurlijk garant voor de eindkwaliteit.”

Heel Groningen kijkt je op de vingers wat je aan het doen bent

Toen begin deze zomer bij het krieken van de dag de steigers rondom het Poortershoes werden opgebouwd, was de aandacht van de buurt getrokken. Wat gaat hier nu gebeuren? Het rijksmonument wordt geschilderd, in de originele kleuren van 1881. Bij zo’n belangrijk project word je natuurlijk op de vingers gekeken. In dit geval door de buurt, de gebruikers en beheerder van het pand en een officiële bouwbegeleider. Veilig werken heeft hierbij de hoogste prioriteit. En dat gaat nu eenmaal niet zonder stevige en solide steiger.

BEHOUD_Poortershoes-werk-58
BEHOUD_Poortershoes-werk-64
BEHOUD_Poortershoes-werk-66

Carrière én monument in de steigers voor een frisse start en toekomst

Gerard Mensinga, bedrijfsleider bij Behoud: “Wij hebben op dit project 3 volwassen schilders gezet en een leerling. Wij zijn namelijk een traject aangegaan met Werken en Leren Groningen en helpen werklozen om via omscholing weer een veelgevraagd werknemer te worden. Zo hebben wij een ex-kok en een ex-medewerker van Vroom en Dreesman onder onze hoede die we omscholen tot allround vakschilders. Ook het schilderen van monumenten moeten ze in de vingers krijgen. In dit traject van werken en leren staan wij natuurlijk garant voor de eindkwaliteit. Onze leerlingen worden goed begeleid door vakmensen en ook onze opdrachtgever werkt hieraan mee."

“Bijzonder leuk om mee te maken. Om tijdens het schilderen mee terug in de geschiedenis te gaan. Een prachtig project.”

Gedegen voorwerk beperkt het financiële risico achteraf

Raimon Gacka, projectleider Behoud: ”Wij hebben dit project gekregen via een aanbesteding. Wij hebben eerst een vooropname gedaan van houtrot en bouwkundige gebreken. En daar was hier best op veel plaatsen sprake van.” Gerard Mensinga: “Via deze vooropname beperken we het financiële risico voor de opdrachtgever, omdat het herstel van houtrot normaal gesproken achteraf wordt verrekend. Naast het schilderwerk en het houtrot-herstel hebben we ook al het kapotte glas vervangen door nieuw monumentenglas. De voormalige lagere school staat er weer helemaal fris en in de originele staat bij. Alsof de geschiedenis 150 jaar is teruggedraaid." Raimon Gacka: “Bijzonder leuk om mee te maken. Om tijdens het schilderen mee terug in de geschiedenis te gaan. Een prachtig project.”

Group 857
Group 863@2x

Een hele straat in één keer in de steigers voor schilder- en glaswerk om het comfort te verhogen en de energiekosten te verlagen.

LOGO-BEHOUD-GRG_RGB

VESTIGING GRONINGEN
Gotenburgweg 32
9723 TM GRONINGEN
050 - 542 27 00

VESTIGING ZWOLLE
Branderweg 1F
8042 PD ZWOLLE
038 - 465 02 22

Scroll naar boven